Slik fungerer det
 
Simulatoren:
 
DryFire er en treningspartner for skyttere som ønsker å forbedre sine ferdigheter - og score!
 
DryFire gir deg en helhetlig tilbakemelding på hvor haglesvermen går i forhold til leirdua. Du ser alle data på PC-skjermen ned til nærmeste centimeter . Du kan øve med din egen hagle og med ditt eget valg av patroner og choker som du kan justere i innstillingene.
 
Simulatoren har to laserhoder viser begge leirduene samtidig. Dette gir den beste form for realisme da det lar deg se begge duene samtidig.
 
GLASSVEGGEN
DryFire behandler veggen din som om den var gjennomsiktig , og du ser utover en ekte bane.
Den beste måten å forklare dette på er å vise en imaginær standplass og en imaginær leirduekaster .
 
Følgende animasjon demonstrerer hvordan DryFire ville se ut på veggen (Merk : veggen vist er kun for illustrasjon - DryFire viser ikke et bilde av en vegg på PC-skjermen.
 
 
Så fordi veggen representerer det du faktisk ser fra standplass med dine egne øyne og du starter med munningen der kasteren er, så får du nøyaktig samme vinkel og duebaner som du får på en ekte leirduebane . Ved å se på veggen som et gjennomsiktig vindu inn i en simulatorverden, så er DryFire i stand til å vise deg komplette baner slik du vil se dem i det virkelige liv.
Og du må bruke samme børseføring og skyte med samme foranhold (hvis det er nødvendig) som på en ekte leirdue.
 
TILBAKEMELDING PÅ SKUDDET
Hvis du har en skarpøyd instruktør og gode lysforhold, så kan han gi deg en pekepinn hvor haglesvermen sitter.
Men hvor mange av oss har ikke vært på banen og fått vidt forskjellige tilbakemeldinger eller hørt "du skyter over/under"etc.
Men eksakt hvor mye over eller under ligger du?
DryFire gir deg denne informasjoneng - på hvert skudd . Den viser deg nøyaktig hvor haglesvermen sitter (avhengig av choke, patron og avstand) i forhold til dua .

 

ARTIKKEL OM DRYFIRE
 
I november 2016 utgaven av Clay Target Nation står det en artikkel om hvordan man trener effektivt med Dryfire. Les mer her:
http://www.claytargetnation-digital.com/November2016#&pageSet=19&contentItem=0